Meld een deontologische inbreuk
Heb of had je een werkrelatie met VDAB en ben je slachtoffer of getuige van een deontologische inbreuk door een VDAB-medewerker? Bijvoorbeeld fraude of schendingen van regels? Dan kan je dit melden en laten onderzoeken.
Waarover gaat het?
Een inbreuk is ‘een handeling of nalatigheid die onrechtmatig is, of die de regelgeving schendt’. Het gaat over kwaadwillig of bedrieglijk handelen.
Je bent bijvoorbeeld slachtoffer, getuige of op de hoogte van een inbreuk door een VDAB-medewerker zoals:
- misbruik van informatie, functie, relaties of bevoegdheden waarbij iemand van VDAB zichzelf of anderen bevoordeelt
- fraude of verduistering
- schendingen van andere regelgeving
Waarover gaat het niet?
- Het gaat niet over situaties waarin je als klant ontevreden bent over de kwaliteit van onze dienstverlening of over de houding van onze medewerkers. Ben je een klant, dan kan je een klacht of een suggestie indienen.
- Je kan geen meldingen doen over sociale fraude in verband met uitkeringen. Dit doe je via het meldpunt voor eerlijke concurrentie.
VDAB heeft een meldingsprocedure voor inbreuken. Deze procedure sluit aan bij de bepalingen rond klokkenluiden in het Vlaamse Bestuursdecreet en biedt je de nodige bescherming.
Wie kan een inbreuk melden?
Je kan een inbreuk melden als je info hebt over een inbreuk door een VDAB-medewerker en een werkrelatie hebt of had met VDAB.
Namelijk:
- Je solliciteert voor een job bij VDAB.
- Je bent een werknemer of ex-werknemer.
- Je werkt of werkte als consultant voor VDAB.
- Je werkt of werkte voor een partner of leverancier van VDAB.
Hoe melden?
Kies hoe je een inbreuk meldt aan VDAB. Dit mag ook anoniem.