1.447 openstaande vacatures: 50 bedrijven zoeken werknemers op 28 mei in Heusden-Zolder

In West-Limburg zijn meer dan 1.447 openstaande vacatures. Om die in te vullen, organiseren VDAB, GTB en de lokale besturen van West-Limburg op 28 mei een jobbeurs in Watt17 in Heusden-Zolder. 50 bedrijven ontvangen de kandidaten met open armen, in de hoop hun vacatures in te vullen.

Wie op zoek is naar een job dichtbij huis moet op dinsdag 28 mei in Watt17 zijn, in Heusden-Zolder. 50 lokale bedrijven zoals Melotte, McDonald's, Aldi, E.S Systems bv en Leenders zijn van de partij, op zoek naar productiemedewerkers, operatoren, onderhoudstechniekers, inpakkers, magazijnmedewerkers, schoonmakers, winkelmedewerkers en keukenmedewerkers.

Eind april waren er in West-Limburg (Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Ham, Tessenderlo, Lummen, Herk-de-Stad en Halen) Eind april waren er 4.442 werkzoekenden zonder werk. Ruim vier op de tien is kortgeschoold, bijna een vierde heeft een arbeidsbeperking en 36% heeft een migratieachtergrond. Eind april stonden er 1.447 vacatures open in de regio.

Joris Philips, directeur VDAB Limburg benadrukt het belang van lokale jobbeurzen: “Met onze jobbeurzen trekken we altijd een breed publiek aan met uiteenlopende profielen. Op de jobbeurs van 28 mei nodigen we via onze partner GTB ook heel wat kwetsbare werkzoekenden uit, bv. met een arbeidsbeperking. Voor deze doelgroep is het zeker een meerwaarde om werkgevers dichtbij huis te ontmoeten. Fijn om te zien dat de 50 aanwezige werkgevers openstaan voor élk talent en zelf hun ‘witte raaf’ maken. Door kansen te geven en te denken in mogelijkheden, krijg je vacatures ingevuld.”

Isabelle Thielemans, schepen van lokale economie in Heusden-Zolder, is blij dat de jobbeurs plaats vindt in de gemeente Heusden-Zolder. “De jobbeurs is de eerste concrete actie die voortvloeit uit de samenwerkingsovereenkomst tussen VDAB en de 8 lokale besturen van West-Limburg, afgesloten op 7 mei 2024. Jobbeurzen waarbij bedrijven en werkzoekenden elkaar fysiek ontmoeten is een efficiënte methodiek om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken en de werkzaamheidsgraad te verhogen. We hopen dan ook op veel succesvolle matches en tevreden ondernemers en werkzoekenden.”

Geïnteresseerd?
De jobbeurs van 28 mei gaat door tussen 10 en 15 uur in Watt17 (Koeltorenlaan 9, 3550 Heusden-Zolder). Inschrijven op voorhand is niet nodig en toegang is gratis.
Alle info is te vinden op https://www.vdab.be/evenementen/scoor-een-job-in-west-limburg 

Watt17 - zaal jobbeurs West-Limburg

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens