Horecaweek: horecatrailer komt naar Dendermonde
VDAB en de stad Dendermonde bundelen de krachten om het personeelstekort in de horeca aan te pakken. Daarom laten ze iedereen met horeca-ambities letterlijk en figuurlijk proeven van een job van 5 tot en met 9 juni op de Grote Markt in Dendermonde.
Door de herhaaldelijke sluitingen door de lockdowns tijdens de coronaperiode kreeg de horeca heel wat klappen te verduren. Heel wat medewerkers verlieten de sector tijdens hun periode van tijdelijke werkloosheid. Werkzoekenden veranderden hun jobdoelwit en gingen aan de slag in andere sectoren. Hierdoor ontstond een nijpend personeelstekort dat tot op vandaag voelbaar is.
Toch hebben jobs in de horeca heel wat troeven, niet in het minst het contact met klanten en hun appreciatie voor de gastvrijheid en de beleving die je biedt. Daarnaast biedt de sector uitgebreide tewerkstellingsmogelijkheden in uiteenlopende jobs: van kok en hulpkok over zaal- en keukenmedewerker tot kelner en bartender. Om al deze jobs in te vullen, staat de horeca open voor alle mensen die goesting hebben om gasten te verwelkomen en een mooie ervaring aan te bieden.
Horecatrailer op de Markt van Dendermonde
Stad Dendermonde en VDAB willen samen het personeelstekort in de sector aanpakken. Daarom laten ze iedereen letterlijk en figuurlijk proeven van een job in de horeca. Van 5 tot en met 9 juni kunnen bezoekers met horeca-ambities aan de slag gaan in een mobiele keukeneenheid op de Grote Markt in Dendermonde.
Elke bezoeker met belangstelling voor werk in de horeca krijgt een aanbod op maat: van een openstaande vacature tot een korte bijscholing op de werkvloer en in een opleidingscentrum. Door de skills van de werkzoekende en de vereisten van de vacature op elkaar af te stemmen, matcht VDAB werkzoekenden met een passende job en werkgevers met een geschikte werknemer.
Op dinsdag 6 juni organiseren de partners ook een jobbeurs voor werkzoekenden die aangeven in de horeca te willen werken. 16 werkgevers staan te popelen om te spreken met de kandidaten. Meer details over de jobbeurs vind je op de eventpagina op de site van VDAB.
Freddy Van Malderen, provinciaal directeur VDAB Oost-Vlaanderen: “We organiseren korte workshops in onze horecatrailer. Deelnemers maken er al doende kennis met enkele horecatechnieken zoals heerlijke fingerfood en mocktails bereiden, of ze oefenen skills als kelner, samen met ervaren horeca-instructeurs en -medewerkers. Op die manier laten we onze bezoekers hun talenten ontdekken en maken we hen warm voor een job in de horeca. Wie een opleiding nodig heeft om hun competenties te versterken, verwijzen we door naar opleidingen bij VDAB of zijn partners.”
Een vraag?
Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen
Mieke Desanghere