1.300 geïnteresseerden voor JOBOP in Vilvoorde

Vandaag organiseerde VDAB voor de tweede keer de job- en opleidingenbeurs 'JOBOP' in het VDAB-opleidingscentrum van Vilvoorde. Met een opkomst van 1.300 bezoekers was het een groot succes. De deelnemers konden kennismaken met 100 werkgevers en diverse opleidingsmogelijkheden. VDAB werkte voor deze editie samen met Aviato, het tewerkstellingscentrum op Brussels Airport en elf lokale besturen: Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Vilvoorde, Machelen, Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Steenokkerzeel en Zemst.

Geert Pauwels, directeur VDAB Vlaams-Brabant en Brussel, is erg tevreden met de beurs: “De JOBOP was een groot succes. Met 1.300 bezoekers hebben we waardevolle verbindingen gelegd tussen werkzoekenden, werkgevers en opleidingspartners. De samenwerking met Aviato en de elf lokale besturen is cruciaal. Lokale besturen staan dichtbij de mensen en weten wat er leeft in de regio, terwijl Aviato de referentie blijft voor kwaliteitsvolle en duurzame jobs op en rond Brussels Airport."

Momenteel staan er 1.949 vacatures open in de regio Vilvoorde (Vilvoorde, Machelen, Grimbergen, Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Steenokkerzeel en Zemst). Hoewel er de laatste maanden een daling is in het aantal gemelde vacatures, blijft de vraag ongekend hoog. Voor de aanwezige werkgevers en opleidingspartners was de job- en opleidingenbeurs een buitenkans om kandidaten te vinden. Julie en Miel van het bedrijf G4S: "Momenteel zijn we op zoek naar bewakingsagenten voor de luchthaven en Brussel, en techniekers voor de regio. Deze beurs biedt ons de kans om nieuwe talenten te ontmoeten. Vandaag hebben we meer dan 20 aanmeldingen voor bewakingsagenten ontvangen, maar techniekers blijven moeilijk te vinden."

Griet Busselot van het volwassenenonderwijs Ligo Halle-Vilvoorde: "We bieden voornamelijk opleidingen aan voor laaggeschoolden en mensen zonder diploma secundair onderwijs. De digitale kloof wordt steeds groter, en we hebben meer dan vier aanmeldingen voor een opleiding ontvangen. We hebben een goede samenwerking met VDAB. Daarnaast is het leuk om op deze beurs andere opleidingsaanbieders te ontmoeten."

Bezoeker Anne-Laure, 30 jaar: “Ik kom uit Grimbergen en ben op zoek naar een job waar ik kan werken met jongeren, kinderen of jongvolwassenen. Het is fantastisch dat dit evenement georganiseerd wordt, omdat ik zo al kan kennismaken met werkgevers. Ik heb verschillende cv’s achtergelaten en ik heb morgen al meteen een sollicitatiegesprek bij een kinderdagverblijf.”

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke Vlaams-Brabant

Valerie Meykens