VDAB, Horeca Forma en Ligo organiseerden voor het eerst in Brugge een opleiding keukenmedewerker

Werkgevers in de horeca hebben het vaak moeilijk om hun vacatures voor diverse functies in de keuken in te vullen. Daarom organiseerden VDAB, Horeca Forma en Ligo voor het eerst in Brugge een opleiding ‘keukenmedewerker’. Op 18 december 2024 beëindigden 8 cursisten met succes de opleiding.

De opleiding tot keukenmedewerker is een praktijkgerichte opleiding. De cursisten leerden alles over ‘werken in de keuken’ en dat houdt veel meer in dan enkel afwassen. Denk maar aan snijtechnieken en bereiden van gerechten, snacks en desserts. Ze leerden gerechten mooi dresseren en de hygiëneregels stonden ook op het opleidingsmenu. 

Deze opleiding werd voor de eerste keer in Brugge georganiseerd. De opleiding ging van start op 22 oktober en vond plaats in hostel Europa dat gratis z’n infrastructuur ter beschikking stelde. 

Dit project was een samenwerking tussen VDAB, Horeca Forma en Ligo. Zo stelde VDAB een trainer ter beschikking, nam de aankoop van de materialen voor z’n rekening en zorgde voor de instroom van cursisten. Horeca Forma stond in voor de trajectbegeleiding, de soft skill training, sollicitatietraining, stagebegeleiding en de nazorg. Ligo verzorgde de taalcoaching tijdens het opleidingstraject.

Op 18 december vond het afstudeermoment plaats. De 8 cursisten die met succes het opleidingstraject doorliepen, kunnen nu aan de slag als flexibel inzetbare keukenmedewerkers.

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere