Beschrijving
Hou je van afwisselend werk en ontwerp je graag in 3D? Dan is de opleiding CAD-CAM programmeur mogelijk iets voor jou. Je leert werken met CAD-CAM software en productiemachines programmeren en instellen. Je bestudeert en optimaliseert technische oplossingen voor de productie van onderdelen voor toestellen, machines, auto's, vliegtuigen, prothesen. Je leert de balans tussen kwaliteitsnormen en economische maakbaarheid.
Deze opleiding wordt gegeven op het niveau van het hoger onderwijs.
Wil je ontdekken of een job in CNC / verspaning iets voor jou is? Neem dan zeker het digitaal infopakket al eens door!
Wat leer je?
- Je leert onderdelen ontwerpen.
- Je leert productiemachines programmeren en instellen.
- Je leert werken met computergestuurde productiemachines.
- Je leert gemaakte onderdelen meten en controleren.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je alvast praktijkervaring.
Hoelang duurt de opleiding?
- Traject op maat
- gemiddeld 23 weken (voltijds)
Voor werknemers
Werknemers en bedrijven kunnen ons contacteren voor een programma op maat. Het programma en de duurtijd van de opleiding worden onderling afgesproken. Op deze website kan je een overzicht terugvinden van al onze industrie opleidingen voor werknemers.
Toelatingsvoorwaarden
Je kan deze opleiding volgen als je
- geen werk hebt en ingeschreven bent als (deeltijds) werkzoekende,
- ingeschreven bent als tijdelijk werkloze,
- in je opzegperiode zit, of
- in de sociale economie werkt.
- een ziekte-uitkering ontvangt en toestemming hebt van je ziekenfonds
Bijkomende voorwaarden
- Je slaagt voor een gezondheidstoezicht waaruit blijkt dat je geschikt bent om de opleiding te volgen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.
Als je deze opleiding aanvraagt, nodigen we je uit voor een gesprek om na te gaan of de opleiding past in je zoektocht naar werk. We houden rekening met je motivatie, bekijken of de opleiding haalbaar voor je is en meten eventueel je competenties.
Planning en organisatie
Nadat je de opleiding aangevraagd hebt volgen de onderstaande stappen:
- Na de inschrijving krijg je een uitnodiging voor een infosessie over al onze industriële opleidingen en een intakegesprek. Daarbij wordt ook gepolst naar school- en werkverleden, motivatie en beroepsaspiraties.
- Bij interesse is het een must om de demodag verspaning te volgen. Deze geeft je een goed beeld wat de opleiding precies inhoudt.
- Op basis van het motivatiegesprek word je toegelaten tot de vooropleiding industriebad. Afhankelijk van het resultaat van deze vooropleiding word je op de hoogte gebracht en uitgenodigd om de finaliteitsopleiding te starten.
Personen met voorkennis van programmeren en met de nodige praktijkervaring of personen die reeds de opleiding insteller-bediener CNC werktuigmachines (100600) succesvol afsloten kunnen de mogelijkheid krijgen om het traject CAD-CAM programmeur rechtstreeks te starten.
Draaien: De sturing op de CNC-draaibank is SINUTRAIN SHOPTURN.
Frezen: De sturingen op de CNC-freesmachines zijn HEIDENHAIN.
CAD, CAM + CMM en Robotics.
Deze voltijdse opleiding gaat door van 8u15 tot 15u45 met een middagpauze van 12u tot 12u30.
Het programma en de tijdsduur zijn afhankelijk van de technische voorkennis en de jobaspiraties van de kandidaat. Dit betekent dat zowel beginners als personen met voorkennis of ervaring de opleiding kunnen volgen.
Praktische info
Het competentiecentrum is bereikbaar met het openbaar vervoer met Stadslijn 5 halte Sint-Pieterskerk of Poelweg (Sint-Pieterskerklaan) of Streeklijn 40, 41 of 49 halte Sint-Pieterskerk (op de Blankenbergsesteenweg). De dienstregeling van de LIJN vind je op www.delijn.be of op het nummer 070 220 200. De dienstregeling van de NMBS vind je op www.nmbs.be of 02 528 28 28.
Het Competentiecentrum is met de wagen gemakkelijk bereikbaar: Je neemt de Blankenbergse Steenweg (N 371), aan de kerk van St-Pieters sla je af, dan neem je de eerste straat rechts (kleine Eriestraat) en op het einde van de straat aan de T-splitsing terug rechts. Het competentiecentrum bevindt zich op het einde van de straat. Er is parkeergelegenheid in de straat.
In de cafetaria zijn tijdens de pauze koffie, frisdrank en versnaperingen te verkrijgen. Je kan elke morgen belegde broodjes en soep bestellen in de cafetaria vóór 9u45.
Open de locatie in google maps
Gebruik locatie toestaan!
Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch de route berekenen tot de lesplaats.
Maak uw locatie bekendContactinfo
Voor meer info over deze opleiding kun je terecht bij Sofie Brauwers. Tel: 0496/56 98 10 E-mail: sofie.brauwers@vdab.be of team6417@vdab.be
Helemaal overtuigd?
Vraag deze opleiding aanHeb je nog een vraag?
Contacteer de opleidingsaanbiederAndere locaties
BRUGGE - Georganiseerd door VDAB
Cursuscode: C-AMI-195411 - Bekijk algemene opleidingspagina (code: O-AMI-100700)
Laatst gewijzigd op 7 januari 2025
Doelgroep
Werkzoekende
Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk.
Kostprijs
Deze opleiding is gratis als je ingeschreven bent als werkzoekende.
Daarnaast kom je in aanmerking voor een aantal financiële voordelen.
Getuigschrift
Je ontvangt een bewijs dat je de leerdoelen van de opleiding hebt bereikt.
Leervorm
Groepsleren
Je volgt de cursus in een opleidingscentrum. Soms volg je ook een deel thuis. Je wordt begeleid door een instructeur en krijgt toegang tot het nodige leermateriaal.
Lesgever
VDAB Competentiecentrum
Lesplaats
VDAB Competentiecentrum ERIESTRAAT 2 8000 BRUGGE
Andere locaties
- WONDELGEM
INDUSTRIEWEG 50
- IEPER
PADDEVIJVERSTRAAT 63
- SINT-KATELIJNE-WAVER
JAN PIETER DE NAYERLAAN 5
- HEVERLEE
INTERLEUVENLAAN 2
- GENK
T2 Campus - THORPARK 8040