Logo print

Professionele bachelor in de Textieltechnologie - 1ste jaar

In Gent voor werkzoekende

Diploma

Beschrijving

Deze driejarige bacheloropleiding in de textieltechnologie leidt je op voor zowel nationale als internationale functies in de textielsector.

Heb je interesse in de ontwikkeling en in de productie van textielmaterialen? Wil je graag alles weten over de innovatieve textielwereld? Dan is de bachelor in de textieltechnologie vast en zeker iets voor jou. De opleiding is uniek in Vlaanderen en is praktijkgericht.

Je krijgt een stevige basis mee zodat je de technologische en maatschappelijke evoluties in de textielsector probleemloos kan volgen. Je maakt niet alleen kennis met de verschillende technieken en materialen, je wordt ook gestimuleerd om nieuwe innovatieve producten te ontwerpen.

Product Engineering, Textielveredeling, Digitale technieken, Product- en materiaalanalyse, CAD,.... worden je stapsgewijs aangeleerd. Je komt er te weten hoe je de verschillende technieken en materialen moet aanwenden in functie van productontwikkeling.

Als student verwerf je kennis betreffende nieuwe materialen en innovatieve technologieën en word je gestimuleerd tot het creatief bedenken en ontwerpen van innovatieve producten vanuit een markt- en technologie gedreven benadering.

Je leert de verworven kennis kritisch toe te passen in functie van productontwikkeling en procesoptimalisatie. Projectwerking is de rode draag doorheen de opleiding, waar creativiteit en technologie hand in hand gaan.

In de praktijklessen ga je proefondervindelijk om met de materie die in de theoretische lessen aan bod is gekomen. Tijdens de stageperiode maak je uitgebreid kennis met je toekomstig werkveld en de dagdagelijkse werking ervan.

Hier vind je meer informatie over alle erkende studies.

Toelatingsvoorwaarden

Je kan deze opleiding volgen als je

  • ingeschreven bent als werkzoekende en momenteel geen beroepsinschakelingstijd doorloopt,
  • nog geen opleiding voor een diploma hoger onderwijs via VDAB hebt gevolgd,
  • bereid bent om voltijds een dagopleiding te volgen, en
  • slaagt voor een screening die nagaat of je geschikt bent voor de studie van je keuze.

Bijkomende voorwaarden

  • Je hebt minstens niveau B2 / richtgraad 3.2 Nederlands behaald.
  • Je voldoet aan de voorwaarden voor een professionele bachelor.

Planning en organisatie

Dit wil ik! Wat zijn de volgende stappen?

  • Vraag de opleiding aan. Een VDAB-medewerker zal jou binnen de 3 werkdagen contacteren om je aanvraag met jou te bespreken. Bezorg ons daarom zeker een telefoonnummer of mailadres waarop we je kunnen bereiken.
  • OPGELET: als je deze opleiding met een VDAB - opleidingscontract wil volgen, moet jouw aanvraag ontvangen zijn voor 30/08/2025.

Hoe bereid ik me voor?

  • Kandidaten die minstens 4u wiskunde per week hadden in het secundair onderwijs zijn het beste voorbereid op de testen. Het is aanbevolen je kennis online op te frissen als voorbereiding op de instaptest. Je kan al eens het rekenen herhalen/oefenen via deze link

Praktische info

Deze opleiding wordt aangeboden door HOGENT, je geniet van alle faciliteiten van het FTI-Lab.

Open de locatie in google maps

Gebruik locatie toestaan!

Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch de route berekenen tot de lesplaats.

Maak uw locatie bekend

Contactinfo

OVL TEAM INDUSTRIE WONDELGEM 3 TEAM e-mail: TEAM6238@vdab.be

Helemaal overtuigd?

Vraag deze opleiding aan

Doelgroep

Werkzoekende

Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk.

Kostprijs

Deze opleiding is gratis als je ingeschreven bent als werkzoekende.

Daarnaast kom je in aanmerking voor een aantal financiële voordelen.

Diploma

Ben je geslaagd voor het examen aan een officiële onderwijsinstelling, dan ontvang je een bewijs dat aantoont dat je je studie succesvol hebt afgerond.

Leervorm

Groepsleren

Je volgt de cursus in een opleidingscentrum. Soms volg je ook een deel thuis. Je wordt begeleid door een instructeur en krijgt toegang tot het nodige leermateriaal.

Lesgever

Hogeschool Gent

Lesplaats

Hogeschool Gent GERAARD DE DUIVELSTRAAT 3-5 9000 GENT