Bistromedewerker barista
Georganiseerd door VDAB
Opleidingscode: O-AMI-400000
Laatst gewijzigd op 21 november 2024
Beschrijving
Zou je graag in de zaal of achter de bar van een restaurant werken met specialisatie in koffie bereidingen, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Bistromedewerker Barista iets voor jou.
In 12 weken leer je de basis om in een zaal te kunnen werken en leer je professionele koffie bereidingen. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaak. Zo krijg je beroepservaring. Als bistromedewerker Barista moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of Een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker het digitaal infopakket al eens door!
Wat leer je?
- Je gaat dieper in op het product koffie en melk.
- Je leert machines en hun impact op koffie te begrijpen en aan te passen.
- Je leert melk ideaal op te stomen.
- Je leert hoe je een mooi resultaat kan uitschenken en aan je klanten serveren. Verder leer je nog:
- Hygiëneregels.
- Basistechnieken zaal, bar en cocktails.
- Onthaal en omgang met gasten.
- Samenwerken met anderen.
- Interactie tussen keuken en zaal.
- Zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
Hoelang duurt de opleiding? Je krijgt 12 weken opleiding en sluit af met een stage van 4 weken.
Gerelateerde beroepen
HulpkelnerKies een locatie voor meer info en om de opleiding aan te vragen
Gebruik locatie toestaan!
Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch uw afstand tot de verschillende opleidingslocaties berekenen.
Maak uw locatie bekendBewaar opleiding | |||||
---|---|---|---|---|---|
OOSTENDE ARCHIMEDESSTRAAT 4-6 | Werkzoekende | Groepsleren | VDAB Competentiecentrum |