Beschrijving
Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring. Als hulpkok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker het digitaal infopakket al eens door!
Wat leer je?
- hygiëneregels;
- snijtechnieken, basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- eenvoudige vis- vlees- groente- en nagerechten
- bistro vis- vlees- groente- en nagerechten
Hoelang duurt de opleiding?
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Toelatingsvoorwaarden
Je kan deze opleiding volgen als je
geen werk hebt en ingeschreven bent als (deeltijds) werkzoekende,
ingeschreven bent als tijdelijk werkloze,
in je opzegperiode zit, of
in de sociale economie werkt.
een ziekte-uitkering ontvangt en toestemming hebt van je ziekenfonds
Bijkomende voorwaarden
- Je slaagt voor een gezondheidstoezicht waaruit blijkt dat je geschikt bent om de opleiding te volgen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.
Als je deze opleiding aanvraagt, nodigen we je uit voor een gesprek om na te gaan of de opleiding past in je zoektocht naar werk. We houden rekening met je motivatie, bekijken of de opleiding haalbaar voor je is en meten eventueel je competenties.
Planning en organisatie
CVO De Verdieping, Schachtplein 1 te 3550 Heusden-Zolder. De opleiding is een praktijkgerichte opleiding met als afsluiter een bedrijfsstage. Opleidingsuren in het opleidingscentrum: 08.30 uur tot 17uur, tijdens de stage volg je het arbeidsregime van de horecazaak.
Programma: eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, bistrogerechten met vlees en gevogelte, eenvoudige visgerechten, bistrogerechten met vis, eenvoudige gerechten met groenten en kruiden, bistrogerechten met groenten en kruiden, eenvoudige nagerechten, bistronagerechten, initiatie Ontvangst en bediening van gasten.
Als hulpkok ben je de rechterhand van de kok. Je zorgt zelf voor de nodige voorbereidingen en bereidingen. Of je controleert het werk van de keukenmedewerkers. Je werkt vlot samen en leidt de service in goede banen met je talent voor organisatie. Met je efficiënte en hygiënische werkwijze streef je steeds naar een lekker en mooi resultaat. Je communiceert duidelijk en vriendelijk, maar luistert ook onbevangen naar feedback van je collega's. Je zoekt en vindt inspiratie om je gerechten naar een nieuw niveau te tillen. Startdatum: september 2025, de opleiding duurt 4 maanden
Praktische info
Werkkledij en materiaal nodig voor deze opleiding wordt gratis ter beschikking gesteld. Vanaf de start van de praktische lessen is het bereide middagmaal gratis.
Open de locatie in google maps
Gebruik locatie toestaan!
Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch de route berekenen tot de lesplaats.
Maak uw locatie bekendContactinfo
Lene Cops tel. 0470 79 14 78 mailadres: lene.cops@vdab.be
LIM TEAM DIENSTEN HORECA TEAM, Tel. : Fax. : e-mail :TEAM6803@vdab.be
Helemaal overtuigd?
Vraag deze opleiding aanHeb je nog een vraag?
Contacteer de opleidingsaanbiederHEUSDEN-ZOLDER - Georganiseerd door VDAB
Cursuscode: C-AMI-197286 - Bekijk algemene opleidingspagina (code: O-AMI-403400)
Laatst gewijzigd op 13 maart 2025
Doelgroep
Werkzoekende
Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk.
Kostprijs
Deze opleiding is gratis als je ingeschreven bent als werkzoekende.
Daarnaast kom je in aanmerking voor een aantal financiële voordelen.
Getuigschrift
Je ontvangt een bewijs dat je de leerdoelen van de opleiding hebt bereikt.
Leervorm
Groepsleren
Je volgt de cursus in een opleidingscentrum. Soms volg je ook een deel thuis. Je wordt begeleid door een instructeur en krijgt toegang tot het nodige leermateriaal.
Lesgever
Hoofdzetel van : Centrum voor Volwa
Lesplaats
Hoofdzetel van : Centrum voor Volwa SCHACHTPLEIN 1 3550 HEUSDEN-ZOLDER