Bakker Banketbakker

Certificaat

Georganiseerd door VDAB
Opleidingscode: O-AMI-575300
Laatst gewijzigd op 21 november 2024

Beschrijving

Zou je graag als bakker of banketbakker in een bakkerij willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding bakker-banketbakker iets voor jou. Als bakkerij of banketbakker heb je de keuze om in een kleine bakkerij of in een grote industriële zaak aan de slag te gaan. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring. Als bakker/banketbakker moet je meestal vroeg beginnen werken of werk je in een ploegensysteem. Afhankelijk van je takenpakket werk je onder specifieke omstandigheden zoals koude en/of warme omgeving, rechtstaand,... Wil je ontdekken of een job als bakker/ banketbakker iets voor jou is? Neem dan zekerhet digitaal infopakket al eens door!

Wat leer je? Tijdens de opleiding leer je het bereiden, bakken, afwerken, bewaren en verpakken van:

  • gewone en speciale broden
  • harde en zachte luxe degen
  • taarten op basis van gistdegen en bladerdegen
  • beslagen voor biscuits en cakes
  • vet en kookdegen
  • bladerdeeg

Hoelang duurt de opleiding? De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".

Kies een locatie voor meer info en om de opleiding aan te vragen

Gebruik locatie toestaan!

Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch uw afstand tot de verschillende opleidingslocaties berekenen.

Maak uw locatie bekend