
Graduaat basis verpleegkunde - 1ste jaar
In Antwerpen voor werkzoekende
Beschrijving
Ben je sociaal en help je graag andere mensen? Heb je ook interesse in de medisch-technische kant van de zorg? Dan is de opleiding Basis verpleegkunde misschien iets voor jou.
Wil je ontdekken of een job als verpleegkundige iets voor jou is? Neem dan zeker het digitaal infopakket al eens door!
Wat leer je?
- In de theorielessen leer je professionele zorgtechnieken;
- In de praktijklessen leer je de verpleegtechnische handelingen toe te passen;
- Tijdens de stage pas je theorie en praktijk toe in teamverband en in rechtstreeks contact met de klant;
- Je leert het werkveld kennen en verantwoordelijkheid op te nemen;
- Je maakt kennis met verschillende doelgroepen (ouderen, zieken, mensen die psychisch lijden, personen met een handicap);
- Je werkt aan je sociale en communicatieve vaardigheden.
Klik hier voor het volledig opleidingsprogramma.
Hoe lang duurt de opleiding?
- De opleiding Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde duurt 3 jaar en bestaat uit 5 modules. Je kan starten in september of februari;
- Naast het voltijds dagonderwijs is er in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Turnhout, Duffel en Limburg nog een aangepast traject voor deeltijds werkenden met contactmomenten tijdens 2 avonden en 1 volle dag. Informeer je bij je contactpersoon in welke school het doorgaat.; Als je slaagt in de opleiding, behaal je het `diploma van gegradueerde in de verpleegkunde.
Vraag ten laatste 2 weken voor de start je opleiding aan. Na je opleidingsaanvraag doorloop je namelijk eerst nog een inschattingsprocedure bij VDAB. Zie rubriek planning en organisatie voor meer info.
Toelatingsvoorwaarden
Je kan deze opleiding volgen als je
- ingeschreven bent als werkzoekende en momenteel geen beroepsinschakelingstijd doorloopt,
- nog geen opleiding voor een diploma hoger onderwijs via VDAB hebt gevolgd,
- bereid bent om voltijds een dagopleiding te volgen, en
- slaagt voor een screening die nagaat of je geschikt bent voor de studie van je keuze.
Bijkomende voorwaarden
- Je slaagt voor een gezondheidstoezicht waaruit blijkt dat je geschikt bent om de opleiding te volgen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.
- Je hebt minstens niveau B1 / richtgraad 2.4 Nederlands behaald. Bekijk het vereiste taalniveau bij de school waar je de opleiding wil volgen.
- Je voldoet aan de voorwaarden voor een graduaat.
Planning en organisatie
VDAB organiseert deze opleiding i.s.m. 2 scholen: Verpleegschool Antwerpen (voordien HBO5 Stuivenberg- Noorderlaan 52C 2060 Antwerpen) en Verpleegkunde Metropool (voordien Sint-Norbertusinstituut, Noorderlaan 108 Antwerpen). De opleidingen starten in september en januari. De opleiding duurt 3 schooljaren en wordt in de meeste scholen via 5 modules georganiseerd. Een lesdag situeert zich tussen 8u en 16.30u. De stage-uren zijn afhankelijk van de werktijden op de stageplaats, d.w.z. vroege, late, weekend- en nachtshiften behoren tot de mogelijkheden. De opleiding loopt van maandag tot vrijdag. Tijdens de theoretische periode heb je 1 halve dag/week vrij.
Een aanvraag doen voor deze opleiding kan via deze pagina ('vraag deze opleiding aan').
Meer informatie over de opleiding en de school kan je hier terugvinden: https://www.verpleegkundemetropool.be/
OPGELET: voor je aan de opleiding begint, doorloop je eerst nog een inschattingsprocedure bij VDAB. Die bestaat uit verschillende stappen, onder andere een persoonlijk gesprek. Wil je zeker zijn van jouw start, dan moet je de opleiding ten laatste op 15 augustus/ 15 januari aanvragen. Zo kunnen we een kwalitatieve inschatting garanderen. Bij positief resultaat kan je dan op 1 september/ 1 februari starten.
Praktische info
Als je interesse hebt in de opleiding, vraag deze dan aan via de blauwe knop op deze pagina. Je ontvangt via jouw VDAB-dossier een opdracht ter voorbereiding van het selectiegesprek. Een bemiddelaar contacteert jou na het maken van de opdracht om een afspraak te maken.
Ook de scholen zijn goed bereikbaar via openbaar vervoer. Je kan de site van De Lijn raadplegen (www.delijn/.be) of de site van de nmbs (www.nmbs.be) voor verdere details over de uurregeling. Parkeergelegenheid is zeer beperkt en meestal tegen betaling. In de school is er een kantine, waar drank tegen betaling verkrijgbaar is.
Open de locatie in google maps
Gebruik locatie toestaan!
Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch de route berekenen tot de lesplaats.
Maak uw locatie bekendContactinfo
Servicepunt Zorg Antwerpen e-mail :TEAM6616@vdab.be of bemiddelaar Sabine Smans 0474 68 03 97 - sabine.smans@vdab.be
Helemaal overtuigd?
Vraag deze opleiding aanHeb je nog een vraag?
Contacteer de opleidingsaanbiederAndere locaties
ANTWERPEN - Georganiseerd door VDAB
Cursuscode: C-AMI-199005 - Bekijk algemene opleidingspagina (code: O-AMI-900711)
Laatst gewijzigd op 24 maart 2025
Doelgroep
Werkzoekende
Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk.
Kostprijs
Deze opleiding is gratis als je ingeschreven bent als werkzoekende.
Daarnaast kom je in aanmerking voor een aantal financiële voordelen.
Getuigschrift
Je ontvangt een bewijs dat je de leerdoelen van de opleiding hebt bereikt.
Leervorm
Groepsleren
Je volgt de cursus in een opleidingscentrum. Soms volg je ook een deel thuis. Je wordt begeleid door een instructeur en krijgt toegang tot het nodige leermateriaal.
Lesgever
Hoofdzetel van : Sint-Norbertusinst
Lesplaats
KOBA METROPOOL VZW Noorderlaan 108 2030 ANTWERPEN