Logo print

Apotheekassistent(e)

In Anderlecht voor werkzoekende

Beschrijving

Heb je interesse in wetenschappen en ben je geboeid door de medische wereld? Je werkt graag heel nauwkeurig en helpt graag mensen verder. Dan kun je na deze opleiding aan het werk als apotheekassisten(e).

Wat leer je?

  • Je bouwt een grondige basiskennis op in verband met producten, grondstoffen en bereidingen in de apotheek;
  • Je leert geneesmiddelen kennen;
  • Je adviseert klanten over het gebruik van medicijnen, vitaminen, homeopathische middelen, babyproducten, ..
  • Je levert geneesmiddelen af met aandacht voor de patiënt/klant;
  • Je volgt ook stage; Op het einde van de opleiding behaal je het certificaat van farmaceutisch-technisch assistent.

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding duurt ongeveer 10 maanden.

Vraag ten laatste 2 weken voor de start je opleiding aan. Na je opleidingsaanvraag doorloop je namelijk eerst nog een inschattingsprocedure bij VDAB. Zie rubriek planning en organisatie voor meer info.

Toelatingsvoorwaarden

Je kan deze opleiding volgen als je

  • geen werk hebt en ingeschreven bent als (deeltijds) werkzoekende,
  • ingeschreven bent als tijdelijk werkloze,
  • in je opzegperiode zit, of
  • in de sociale economie werkt.
  • een ziekte-uitkering ontvangt en toestemming hebt van je ziekenfonds

Bijkomende voorwaarden

  • Je slaagt voor een gezondheidstoezicht waaruit blijkt dat je geschikt bent om de opleiding te volgen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.
  • Je hebt een getuigschrift van de 3de graad ASO, TSO, KSO of 7de jaar BSO behaald.
  • Je behaalt minstens 50% op een schriftelijke proef.

Als je deze opleiding aanvraagt, nodigen we je uit voor een gesprek om na te gaan of de opleiding past in je zoektocht naar werk. We houden rekening met je motivatie, bekijken of de opleiding haalbaar voor je is en meten eventueel je competenties.

Planning en organisatie

Opgelet, voor je aan de opleiding begint, doorloop je eerst nog een inschattingsprocedure bij VDAB. Die bestaat uit verschillende stappen, onder andere een persoonlijk gesprek. Wil je zeker zijn van jouw start, dan moet je de opleiding ten laatste op 18 augustus 2025 aanvragen. Zo kunnen we een kwalitatieve inschatting garanderen. Bij positief resultaat kan je dan op 2 september 2025 starten. Start : september 2025 Wanneer je de opleiding aanvraagt zal je een mail krijgen met informatie over de opleiding en de voorwaarden om de opleiding met VDAB te volgen.

Je zal dan uitgenodigd worden voor een digitale infosessie OF we plannen een belafspraak.
Je zal daarna uitgenodigd worden voor een intakegesprek waarbij men kijkt of je een geschikte kandidaat bent voor deze opleiding.

Bij twijfels rond je taalniveau zal er eventueel ook een taaltest moeten worden afgelegd bij CVO Brussel. We vragen voor deze opleiding minimum een 2.4 Je zal ook een psychotechnisch onderzoek afleggen om te bepalen of de opleiding haalbaar is voor jou.

Je neemt ook deel aan een intake georganiseerd door CVO Brussel.

Voor deze opleiding dien je over een getuigschrift secundair onderwijs (6de jaar ASO of TSO, of een 7de jaar BSO) te beschikken of een gelijkschakeling van je buitenlands diploma (minstens gelijkgesteld met diploma hoger secundair onderwijs). Dit is nodig om nadien de beroepstitel te kunnen aanvragen bij het RIZIV.

Heb je geen diploma hoger secundair onderwijs dan kan je helaas de opleiding niet volgen met VDAB aangezien je geen AAV kan opnemen in combinatie met de opleiding.

Datum medisch onderzoek: in de eerste dagen vd opleiding. Duurtijd: 10 maanden. (1 schooljaar) Uurregeling: lessen van 9u tot 16u55 (pauze inbegrepen) 5 dagen klassikale lessen per week

Praktische info

CVO Brussel (campus COOVI) - E. Gryzonlaan 1 te 1070 Anderlecht. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: vanuit station Brussel-Zuid neemt u bus 144 of 145 via Sint Pieters Leeuw of 170 of 172 van De Lijn richting Halle - afstappen halte Van Laer - of vanuit station Brussel-Centraal neem je de metro lijn 5 richting Erasmus, afstappen aan halte Ceria-Coovi , de Bergensesteenweg aan de lichten oversteken en de H. Van Laerstraat ingaan. CVO Brussel campus Coovi ligt recht voor je op 150 meter. Met de wagen: afrit 16 (Anderlecht/Sint-Pieters-Leeuw) nemen en richting Brussel-centrum volgen, de eerste straat rechts - H. Van Laerstraat - nemen, CVO Brussel ligt recht voor je op 150 meter. Er is parkeergelegenheid in de omliggende straten. (plaatsen zijn zeer beperkt) Drank- en maaltijdvoorzieningen: kantine beschikbaar tijdens de schoolperiodes; dranken, broodjes en warme maaltijden verkrijgbaar tegen studententarief.

Open de locatie in google maps

Gebruik locatie toestaan!

Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch de route berekenen tot de lesplaats.

Maak uw locatie bekend

Contactinfo

VDAB Brussel team zorg en onderwijs Remie Zahirullah 0475824099 zorg.brussel@vdab.be

Helemaal overtuigd?

Vraag deze opleiding aan

Doelgroep

Werkzoekende

Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk.

Kostprijs

Deze opleiding is gratis als je ingeschreven bent als werkzoekende.

Daarnaast kom je in aanmerking voor een aantal financiële voordelen.

Getuigschrift

Je ontvangt een bewijs dat je de leerdoelen van de opleiding hebt bereikt.

Leervorm

Groepsleren

Je volgt de cursus in een opleidingscentrum. Soms volg je ook een deel thuis. Je wordt begeleid door een instructeur en krijgt toegang tot het nodige leermateriaal.

Lesgever

GO! CVO Brussel campus COOVI

Lesplaats

GO! CVO Brussel campus COOVI EMILE GRYSONLAAN 1 BUS A 1070 ANDERLECHT