Beschrijving
Heb je interesse in de zorgverlening? Ben je vlot in de omgang, goed in administratie en kun je goed werken met de computer? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou. De tandartsassistent is het visitekaartje van de tandartspraktijk. Je bent de rechterhand van de tandarts en de schakel tussen tandarts en patiënt. Klik hier voor meer info over het beroep en de opleiding. Hier zie je een cursist van de opleiding aan het woord.
Wat leer je?
- Je ontdekt alles wat nodig is om patiëntgericht, hygiënisch en professioneel het beroep van tandartsassistent(e) uit te oefenen;
- in de theorielessen leer je tandheelkundige kennis, hygiëne en voorlichting;
- in de pratkijklessen leer je specifieke tandheelkundige handelingen;
- je krijgt het assisteren bij tandheelkundige handelingen onder de knie. Je leert onder andere: het voorbereiden patiënt, materialen klaarleggen, evolutie van de behandeling opvolgen, enz;
- je leert administratieve vaardigheden zoals: agendabeheer, voorraadbeheer, voorschriften inboeken om het onthaal en secretariaat van de praktijk goed te organiseren.
Per semester heb je 5 weken stage. Op het einde van de opleiding behaal je geen diploma, wel een certificaat.
Hoelang duurt de opleiding?
De opleiding duurt 1 schooljaar.
Vraag ten laatste 2 weken voor de start je opleiding aan. Na je opleidingsaanvraag doorloop je namelijk eerst nog een inschattingsprocedure bij VDAB. Zie rubriek planning en organisatie voor meer info.
Toelatingsvoorwaarden
Je kan deze opleiding volgen als je
- ingeschreven bent als werkzoekende en momenteel geen beroepsinschakelingstijd doorloopt,
- nog geen opleiding voor een diploma hoger onderwijs via VDAB hebt gevolgd,
- bereid bent om voltijds een dagopleiding te volgen, en
- slaagt voor een screening die nagaat of je geschikt bent voor de studie van je keuze.
Bijkomende voorwaarden
- Je voldoet aan de voorwaarden voor secundair-na-secundair onderwijs.
Planning en organisatie
De opleiding start in september Je volgt het schooljaar samen met de studenten van het reguliere onderwijs met bijhorende schoolvakanties en vrij op woensdagnamiddag.
Na de info krijg je een afspraak voor een schriftelijke proef en het motivatiegesprek.
Voor deze opleiding dien je over een getuigschrift secundair onderwijs (6de jaar ASO of TSO, of een 7de jaar BSO) te beschikken. Dit is nodig om nadien de beroepstitel te kunnen aanvragen bij het RIZIV.
OPGELET: Je kan de opleiding aanvragen tot maximum 2 weken voor de start. Na je opleidingsaanvraag doorloop je namelijk eerst nog een inschattingsprocedure bij VDAB. Om te starten met deze opleiding dien je uiterlijk 15 augustus de opleiding aan te vragen zodat we een kwalitatief traject kunnen garanderen. Komt jouw aanvraag later binnen, dan kunnen we geen garantie geven dat een opstart dit schooljaar onder VDAB-contract mogelijk is. We bekijken de mogelijkheden verder tijdens de inschattingsprocedure
Praktische info
Het opleidingscentrum kan je gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het station Oostende is het ongeveer 15 minuten stappen naar het opleidingscentrum. Je kan ook bus nr 7 nemen vanaf het station, die stopt vlakbij het opleidingscentrum. Als je met de auto komt vanuit Brugge volg je de autosnelweg A10 richting Oostende, aan het Kennedyrondpunt richting centrum volgen en dan de tweede lichten naar links. Er is een beperkte parkeerruimte beschikbaar. Broodjes en warme maaltijden kan je ter plaatse bestellen. Er is koffie en frisdrank ter beschikking.
Open de locatie in google maps
Gebruik locatie toestaan!
Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch de route berekenen tot de lesplaats.
Maak uw locatie bekendContactinfo
Lindsey Vuylsteke, bemiddelaar zorg Brugge email : team6420@vdab.be telefoon : 0470 303249
Helemaal overtuigd?
Vraag deze opleiding aanHeb je nog een vraag?
Contacteer de opleidingsaanbiederOOSTENDE - Georganiseerd door VDAB
Cursuscode: C-AMI-86096 - Bekijk algemene opleidingspagina (code: O-AMI-903503)
Laatst gewijzigd op 3 januari 2025
Doelgroep
Werkzoekende
Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk.
Kostprijs
Deze opleiding is gratis als je ingeschreven bent als werkzoekende.
Daarnaast kom je in aanmerking voor een aantal financiële voordelen.
Certificaat
Ben je geslaagd voor de test, dan ontvang je een bewijs dat officieel erkend wordt door de wet, de sector, de constructeur of een andere externe organisatie.
Leervorm
Groepsleren
Je volgt de cursus in een opleidingscentrum. Soms volg je ook een deel thuis. Je wordt begeleid door een instructeur en krijgt toegang tot het nodige leermateriaal.
Lesgever
Vestigingsplaats van : GO! Vesalius
Lesplaats
Vestigingsplaats van : GO! Vesalius LEFFINGESTRAAT 1 BUS B 8400 OOSTENDE