11 opleidingen gevonden
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag in de keuken of zaal werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren?
Dan is de praktijkgerichte opleiding kok/kelner iets voor jou.
In 1 schooljaar leer je de technieken om in een keuken en zaal te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Als kok/kelner moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Wat leer je ?**
Modules 1ste semester :
Initiatie warme keuken
Koude keuken
Nagerechten
Dagschotels met vlees en gevogelte
Dagschotels met vis
Onthaal en omgang met gasten
Interactie zaal/keuken
Zaalvoorbereiding en bediening vangasten
Zaalversnijdingen en ¿bereidingen
Drankenkennis, bar en cocktails
Initiatie keukentechnologie
Voedingstechnologie
Modules 2de semester
Visgerechten
Vleesgerechten
Streekgerechten
Dienst aan de kaart/keuken
Dienst aan de kaart/zaal
Algemene wijnkennis
Beheer en organisatie
Beheer en organisatie hotel
**Duurtijd van de opleiding ?**
1 schooljaar
Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zet je je eerste stappen in de horeca of heb je wat ervaring en wil je je kennis opfrissen?
In deze module leer je de basis over koude en warme dranken. Deze module helpt je bij het adviseren van dranken aan gasten.
Je krijgt inzicht in efficiënt, hygiënisch en gastvriendelijk werken.
We staan stil bij de productie van dranken en de invloed van de bereiding op aroma en smaak. Ook de presentatie van dranken voor een perfecte klantbeleving komt aan bod
Warme dranken: In deze cursus leer je meer over koffie, thee en de verschillende manieren om een lekker kopje te bereiden. Je leert meer over het product, je krijgt inzicht in de productie ervan en de invloed van de bereiding op aroma, smaak en klantenbeleving.
Wijn: Je leert hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, hoe een gastvriendelijke wijnkaart eruit kan zien en hoe je gasten kan helpen bij hun wijnkeuze.
Mixologie: Je leert hoe verschillende cocktails tot stand komen, welke componenten deel uitmaken van de basis van een cocktail en in welke verhouding je die samenbrengt. Je leert aandachtspunten over bereiding, presentatie en hoe je een klant kan helpen bij de cocktailkeuze.
Bier: Je leert de verschillende soorten bier kennen, de bereidingswijze, serveertemperatuur, hoe te werken met bier op tap of op fles, en hoe gasten te helpen bij hun bierkeuze.
Barorganisatie: Je leert hoe je professioneel een bar of toog kan organiseren, hoe je efficiënt, hygiënisch en gastvriendelijk kan werken en in welke volgorde je een bestelling afwerkt.
Spirits: Je leert het verschil tussen de verschillende courante spirits. Hoe worden ze gemaakt, welke smaken en aroma's kunnen we verwachten, waar komen deze spirits vandaan, hoe worden ze het meest gedronken en wat is de "perfect serve".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag carrière als bartender starten , maar mis je de nodige kennis of ervaring? Horeca Forma, Diageo en VDAB organiseren samen deze opleiding. Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding `Bartender¿ iets voor jou. In 8 weken leer je de basis om in een bar en restaurant te kunnen werken. Tijdens of na de opleiding doe je enkele weken stage in een professionele bar of restaurant. Zo krijg je beroepservaring.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- bar basics en zaaltechnieken;
- spirits;
- koffie;
- mixology;
- bier, wijn, cocktails, mocktails;
- verkoopstechnieken, communicatie- en sollicitatievaardigheden;
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Hoe zorg je voor een grotere klantentevredenheid? En welke vragen stel je best om meer te verkopen en toch niet opdringerig over te komen? Hoe haal je meer rendement en weet je wat binnen je aanbod het meeste oplevert?
In deze online cursus leer je het. Je krijgt tips om op een gastvrije manier meer te verkopen. Ook worden verschillende verkooptechnieken toegelicht.
Volgende thema's komen aan bod:
- misverstanden
- ken je kaart
- verkooptips
- wat werkt voor jou?
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Wil je aan de slag in de Horeca als kelner maar heb je nog geen ervaring? Volg dan nu deze workshop! De start van een nieuwe job en misschien wel een nieuwe carrière!In deze praktijkgerichte, inspirerende workshop krijg je tips en tricks om klanten in de horeca correct en klantvriendelijk te bedienen. Tafels indekken, borden en plateau dragen, inzetten en afruimen, digitaal bestellingen opnemen en een initiatie in drankenkennis worden je interactief aangeleerd. Doorheen de hele dag is er ook aandacht voor klantgerichtheid, hygiëne en omgaan met Corona-regels.Op naar een professionele WOW service.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal of achter de bar van een restaurant werken met specialisatie in koffie bereidingen, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Bistromedewerker Barista iets voor jou.
In 12 weken leer je de basis om in een zaal te kunnen werken en leer je professionele koffie bereidingen. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaak. Zo krijg je beroepservaring.
Als bistromedewerker Barista moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of Een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- Je gaat dieper in op het product koffie en melk.
- Je leert machines en hun impact op koffie te begrijpen en aan te passen.
- Je leert melk ideaal op te stomen.
- Je leert hoe je een mooi resultaat kan uitschenken en aan je klanten serveren.
Verder leer je nog:
- Hygiëneregels.
- Basistechnieken zaal, bar en cocktails.
- Onthaal en omgang met gasten.
- Samenwerken met anderen.
- Interactie tussen keuken en zaal.
- Zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
Je krijgt 12 weken opleiding en sluit af met een stage van 4 weken.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal of achter de bar van een restaurant werken met specialisatie in Mixology, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Bistromedewerker Cocktails & Mocktails iets voor jou.
In 12 weken leer je de basis om in een zaal te kunnen werken en leer je professionele cocktails en mocktails te bereidingen. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaak. Zo krijg je beroepservaring.
Als bistromedewerker moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of Een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- Je leert de juiste materialen en het juiste glaswerk te kiezen.
- Je leert smaakbalans te brengen en bitters te gebruiken.
- Je gaat ook zelf alcohol infuseren en macereren.
- Je leert cocktails maken (mixology)
Daarnaast leer je ook nog over:
- Hygiëneregels.
- Basistechnieken zaal, bar.
- Onthaal en omgang met gasten.
- Samenwerken met anderen.
- Interactie tussen keuken en zaal.
- Zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt 12 weken en wordt afgesloten met een stage van 4 weken.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal van een restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Zaalmedewerker iets voor jou.
Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaal. Zo krijg je beroepservaring.
Als zaalmedewerker moet je ´s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- basistechnieken zaal, bar en cocktails;
- onthaal en omgang met gasten;
- samenwerken met anderen;
- interactie tussen keuken en zaal;
- zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: cvo MIRAS
Wil jij elke dag opnieuw gasten ontvangen en gastronomisch verwennen? Wil je van je passie je beroep maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met deze voltijdse praktijkgerichte opleiding keuken en restaurant stomen we jou in één jaar klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
Ben je werkzoekende en voldoe je aan de VDAB-voorwaarden? Dan kan je deze opleiding volgen met (financiële) ondersteuning van VDAB.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Droom jij van een carrière in de horeca of je eigen horeca- of cateringbedrijf? Start in september en wij scholen jou (zonder voorkennis) op 10 maanden om tot een volwaardige kok en kelner!
Met inspirerende chefs, moderne lesfaciliteiten in hartje Antwerpen, leerrijke uitstappen en boeiende stages (in binnen- én buitenland).
Van algemene bereidingstechnieken tot zaalversnijdingen, over desserten en wijnkennis: je leert het direct in de praktijk. Het éénjarig traject Hotelbedrijf is zonder twijfel het neusje van de zalm.
De opleiding bestaat uit drie periodes van tien lesweken, waarin je vanaf de basis begint. Voorkennis is dus niet nodig. Je volgt les in de nieuwste en professioneel uitgeruste leslokalen, keukens en restaurants op campus PIVA, afgewisseld met uitstappen naar een wijngaard, kaasmeester, vroegmarkt,
Onze inspirerende chefs hebben stuk voor stuk ervaring opgedaan in de horeca en geven dit met veel passie aan jou door. Ze zorgen ervoor dat jij hoogstaande culinaire gerechten aflevert.
Je oefent het eerste semester voor gasten in onze bistro, in het tweede semester sta je in ons klasse-restaurant Hof van Leysen. Je doet een banket voor meer dan 50 gasten en organiseert mee een Streetfoodfestival.
Als kers op de taart loop je 4 weken stage in een klasse-restaurant. Zo stroom je uit als een volleerd kok en kelner. ! Nieuw: vanaf het schooljaar 23-24 kan je ook je stage lopen in het buitenland. CVO Vitant beschikt over een Erasmus+-accreditatie in het domein beroepsonderwijs en opleiding. Mogelijke bestemmingen zijn Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië.
Kom langs op onze campus. Met een persoonlijk gesprek bezorgen wij jou informatie op maat. Mail naar bonnie.peeters@cvovitant.be
Voor wie?
Iedereen vanaf 18 jaar.
Zowel schoolverlaters als carrièreswitchers zijn welkom. De leeftijden in deze opleiding zijn zeer divers!
Ben je werkzoekend? Dan kan je deze opleiding volgen via de VDAB.
Hoelang duurt de opleiding?
De opleiding start in september en eindigt in juni van datzelfde schooljaar.
Je volgt voltijds les, van maandag tot vrijdag, 8u30 tot 15u.
De lessen vinden plaats in hartje Antwerpen op Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen.
Meer informatie op onze website: www.cvovitant.be
We organiseren ook geregeld infosessies !
Organisator: MENTOR
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Met de opleiding hulpkelner en hulpbarman leer je alle kneepjes van het vak op de werkvloer in VORK (het Volksrestaurant van Kortrijk). De perfecte voorbereiding op een boeiende job als ober, barman, kelner,
De opleiding duurt normaal 3 à 6 maanden maar dat kan ook langer. Samen met jouw begeleider bespreken we wat meest geschikt is.
Tijdens de opleiding leer je alle technieken die je nodig hebt om in de zaal of in een bar te werken. Daarnaast leer je algemene vaardigheden en attitudes zoals:
- een goed voorkomen hebben
- op tijd komen
- klantgericht werken
- zelfstandig werken
- werk leren zien
- omgaan met stress
- flexibel werken
- omgaan met kritiek en feedback
- nauwkeurig en proper te werk gaan
- instructies aanvaarden en opvolgen
- doorzettingsvermogen hebben
In samenwerking met Ligo Zuid-en-Midden-West-Vlaanderen bieden we ook taalcoaching aan voor cursisten die moeite hebben met het Nederlands.
Zoek je een job in de retail of verkoop en wil je graag jou klantvriendelijkheid verbeteren? Dan vormt deze opleiding de perfecte oefenschool!
Er zijn verschillende stappen vooraleer je kan starten met de opleiding:
1. Gemeenschappelijke infosessie (algemene uitleg over de opleiding)
2. Intakegesprek (over jouw school- en werkverleden, motivatie
)
3. Beroepsverkennende stage (2 à 4 weken)
Daarna kan je deelnemen aan de opleiding:
4. 3 à 6 maanden (of langer) opleiding in VORK
5. Nazorg door OCMW of partnerorganisatie van VDAB