Opleidingen
Opleiding slager spekslager
Filters
Vind een opleiding
3 opleidingen gevonden
HEVERLEE, GENT, ANDERLECHT
Voor Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
Erkend door VDAB
Certificaat
Als slager-spekslager zorg je ervoor dat gezinnen, restauranthouders en traiteurs in optimale omstandigheden vers vlees en aanverwante producten aangereikt krijgen.
Tijdens deze opleiding komen alle facetten van het beroep aan bod. Zo leer je het uitsnijden, uitbenen
en winkelklaar maken van varken, rund en kalf. Je maakt vleesbereidingen en je leert het versnijden van gevogelte en konijn. Specifieke vleesproducten leer je ook zelf maken, zowel basis als verfijnde producten. Verder bied je je klanten ook warme en koude verkoopsklare gerechten aan.
De cursus basis bedrijfsbeheer brengt je op de hoogte van commerciële, juridische en financiële aspecten van het ondernemerschap. Hierdoor ben je volledig in orde met de vestigingswetgeving als jij je beroep als zelfstandige wilt uitoefenen.
De opleiding combineert theorielessen met werkplekleren onder begeleiding van een mentor in een leerbedrijf. Zo leer je al doende vanuit de praktijk.
ANTWERPEN
Voor Werkzoekende
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Wie het eindcertificaat Slager-spekslager zo snel mogelijk wil behalen in avondschool kan bij CVO Vitant een tweejarig traject volgen. Je volgt dan in een sneltraject de 12 modules die nodig zijn om dit eindcertificaat te behalen.
Meer informatie op onze website: www.cvovitant.be slagerij sneltraject tweejarig
ANTWERPEN
Voor Werkzoekende
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Wil jij in een slagerij aan de slag? Dan is deze snelopleiding Assistent slager een prima keuze en is werk verzekerd.
Je volgt 12 weken dagonderwijs waardoor je snel de kneepjes van het vak leert en tevens het certificaat van Slager distributie behaalt. Deze opleiding start op 15 september 2025.
Je volgt les op campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen en je gaat werkplekleren in een slagerij of supermarkt in jouw buurt.
Je kan deze opleiding tevens volgen in samenspraak met je werkgever. Je kan dan het werkplekleren bij hem doen. Neem hiervoor contact op met CVO Vitant zodat we jou en je werkgever advies op maat kunnen geven.
Werkzoekenden kunnen de opleiding gratis volgen via de VDAB. Contacteer hiervoor: nele.muylaert@vdab.be.
Programma:
Tijdens de opleiding leer je vlees versnijden en verwerken tot producten zoals chipolatas, filets, gehakt en gourmetschotels. Daarnaast geven we je de technieken mee voor de verkoop en presentatie aan de toonbank. Je oefent dit in onze eigen slagerijwinkel van campus PIVA en je gaat werkplekleren bij een slagerij.
Kom naar één van onze infosessies:
- 26 april '25 van 11 tot 17u : Opendeurdag campus PIVA
- 26 april '25 11u en 15u: infosessie sneltrajecten tijdens opendeurdag
- 20 mei '25, 10u infosessie op campus PIVA
- 11 juni '25, 10u infosessie op campus PIVA
- 1 juli '25, 10u infosessie op campus PIVA
- 26/08, 10u infosessie op campus PIVA
Opgelet: het aantal deelnemers voor deze opleiding is beperkt. Je schrijft je dus best snel in.
Meer informatie op onze website: www.cvovitant.be slagerij Assistent slager
Ontdek al onze slagerijopleidingen: https://www.cvovitant.be/landingspagina-slagerij.html