Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: GO! CVO Antwerpen
Ben je geïnteresseerd in vastgoed en de wereld van de immobiliën? Heb jij een passie voor mensen, communicatie en administratie? Hou je van klantencontact en is organiseren je ding? Volg dan de opleiding vastgoed assistent. Combineer je deze opleiding met AAV? Dan behaal je je diploma secundair onderwijs.
Voor
Werkgever, Werkzoekende
Organisator: CVO HIK
Wil je de makelaar mee ondersteunen in de werking van een vastgoedkantoor? Of zou je later zelf graag makelaar worden?
De vastgoed assistent is een administratieve werkkracht die gespecialiseerd is in de vastgoedmaterie. Op die manier kan de vastgoed assistent de vastgoedmakelaar op een efficiënte en professionele manier bijstaan in de werking van het vastgoedkantoor. Als vastgoed assistent zal je hoofdzakelijk ondersteunend en dossier voorbereidend werk verrichten. Een minimale juridische onderbouw is hiertoe wenselijk.
Je komt via de opleiding terecht in een kantooromgeving met een vrij gevarieerd takenpakket. Flexibiliteit is belangrijk binnen het beroep. Een goede communicatie en werken in teamverband zijn belangrijke aandachtspunten. De vaardigheden en taken binnen het beroep zijn ook onderhevig aan evoluties, digitalisering en automatisering; je leert daar flexibel mee omgaan.
De opleiding legt sterk de nadruk op praktijkgericht en (vastgoed) contextgebonden werken. Dat is uiteraard het geval bij de stagemodules, maar geldt ook voor de andere modules, waarbij je de leerstof zoveel mogelijk via de context van het vastgoedgebeuren verwerft.
Welk certificaat of diploma ontvang je?
Na elke afgewerkte module ontvang je een deelcertificaat. Na het volledige traject ontvang je het certificaat Vastgoed assistent. Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan ontvang je het diploma Vastgoed assistent of volg je bijkomend de opleiding Aanvullende algemene vorming om je diploma Vastgoed assistent te behalen.
Wat kan je doen na de opleiding?
Je kan aan de slag in een vastgoedkantoor als vastgoed assistent.
Als je je diploma hebt behaald, kan je starten met een bacheloropleiding of opleiding tot vastgoedmakelaar
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: GO! CVO VOLT
Van een huis een thuis maken... dat is de droom van vrijwel ieder mens. Als vastgoed-assistent kan jij helpen die droom voor anderen waar te maken.
In deze opleiding leer je hoe je stevige promotie maakt voor vastgoed dat jij wil verkopen/verhuren, hoe een immokantoor echt werkt en natuurlijk alles over beheer van en wettelijke kaders rond vastgoed, huur- en verkoopcontracten. We leiden je op zodat de vastgoedmakelaar helemaal op jou kan rekenen voor de praktische werking van het kantoor.
Duik in deze gloednieuwe opleiding en help dromen waar te maken!
Voor
Werkzoekende, Werknemer, Werkgever
Organisator: Syntra West
Klaar voor een boeiende carrière als projectontwikkelaar vastgoed of ben je al aan de slag bij een projectontwikkelaar? Dan is deze praktische opleiding de perfecte voorbereiding.
Word een echte vastgoedpromotor en ontdek de volledige cyclus van de projectontwikkeling, van prospectie tot succesvolle verkoop, en verdiep je in marktanalyse, haalbaarheidsstudies en conceptontwikkeling.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: HOGENT
Vastgoed is meer dan panden verkopen. Ook projectontwikkeling, vastgoedbeheer, syndicschap, rentmeesterschap en vastgoedexpertise zijn belangrijke deeldomeinen die je als vastgoedstudent leert kennen. Typerend zijn je commerciële flair, je mensgerichte aanpak en je overtuigingskracht..
- Je verdiept je in de wet- en regelgeving van het vastgoed. Meer bepaald: burgerlijk en gerechtelijk recht, bouw- en vastgoedrecht, milieurecht, ruimtelijk ordeningsrecht, handelsrecht en fiscaal recht.
- Je leert plannen van onroerend goed opstellen en interpreteren.
Je raakt bedreven in het beschrijven, evalueren en bepalen van de waarde van hoofdzakelijk residentieel vastgoed.
- Je leert werken met standaardsoftware en informaticatoepassingen specifiek gericht op de vastgoedsector.
- Je gaat dieper in op de bouwtechnische aspecten van het beroep.
- Je leert bemiddelen bij verschillende soorten vastgoedtransacties: bij de verkoop, aankoop, ruil, verhuur of overdracht van onroerende goederen, onroerende rechten of handelsfondsen.
- Je start bouwpromotieprojecten op. En organiseert, promoot en volgt het hele project op: van prospectie en haalbaarheidsstudie, over uitvoering tot en met de afrekening.
- Je stelt juridisch correcte overeenkomsten op voor vastgoedtransacties. En voert de bijbehorende administratieve formaliteiten uit.
Deze opleiding kan je zowel in dagonderwijs als in afstandsonderwijs volgen. Afstandsleren is interessant voor wie al dan niet al een diploma heeft en opnieuw wil studeren. Voor wie denkt aan een carrièreswitch of wil doorgroeien in een job. En voor wie werk, gezin of topsport wil combineren met verder studeren. Maar ook voor wie verworven competenties op de arbeidsmarkt wil omzetten in een diploma.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Via deze opleiding van je het diploma behalen van bachelor in het vastgoed - afstudeerrichting landmeten. Na deze beroepsgerichte opleiding kan je in dit beroep aan de slag.
Wil je ontdekken of een job als bediende in de bouwsector iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1424) al eens door!
**Wat leer je?**
- topografie & topometrie
- recht
- onderzoekend handelen
- architectuur (typologieën, stedenbouw, constructies, materialenkennis)
- informatietechnologie & dataverwerking
- landmeetpraktijk & project
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je alvast praktijkervaring.
**Hoelang duurt deze opleiding?**
- drie volledige schooljaren.
Organisator: CVO De Verdieping
Als woningcontroleur sta je in voor de kwaliteitscontrole van nieuwe en bestaande woningen. Je voert diverse technische controles uit rond huisvesting. Na zo'n conformiteitsonderzoek stel je een technisch verslag over de kwaliteit van woningen, leegstand of verwaarlozing. Je verwerft de nodige bouwtechnische kennis en communicatieskills om een onderbouwd advies te geven over de kwaliteit van een huis, appartementsgebouw of studentenvoorziening. Vanaf 2025 moeten woningcontroleurs een erkenning hebben. De erkenning kan je behalen door deze korte, praktijkgerichte opleiding succesvol te doorlopen.
In deze opleiding leer je aan welke kwaliteitsnormen een woning minimaal moet voldoen op het gebied van veiligheid, gezondheid, comfort en minimale isolatie. Je leert een woning, appartement, huis of kamer te beoordelen aan de hand van een controlelijst. Tijdens het conformiteitsonderzoek controleer je de kwaliteitseisen op vlak van elektriciteit, stabiliteit, verwarming en CO, vocht en hout- en bouwconstructies. Je leert een gedetailleerd en ondubbelzinnig technisch verslag op te maken in het digitale dossieropvolgingssysteem VLOK.
Tijdens de opleiding leer je ook met tekenprogrammas werken en duidelijk communiceren met bewoners en andere instanties over deze rapportering. Dankzij projecten en plaatsbezoeken leer je de regelgeving toepassen, met een stage bij een erkend woningcontroleur als verkenning van het werkveld. De opleiding wordt in overleg met de sector georganiseerd en is jouw sleutel tot een veelzijdige job.
Je volgt deze opleiding kort en intensief, of net gespreid volgens jouw leerbehoeften en -mogelijkheden. In combinatie met algemene vorming biedt deze opleiding je bovendien de mogelijkheid je diploma secundair onderwijs te behalen.
Heb je een vraag of wil je graag starten? Mail dan naar trajectbegeleiding@cvodeverdieping.be.
Voor
Werkgever, Werkzoekende, Werknemer
Organisator: Syntra West
Het beroep van vastgoedmakelaar bestaat uit meer dan enkel panden verkopen. Je bent de vertrouwenspersoon van je klant bij de verkoop of verhuur van een pand (vastgoedmakelaar-bemiddelaar) of bij het beheer van zijn mede-eigendom (vastgoedmakelaar-syndicus). Als vastgoedmakelaar heb je dan ook een stevige juridische en technische kennis nodig om dit alles in goede banen te leiden. Tijdens deze vastgoedopleiding leer je hoe je vastgoeddossiers correct samenstelt, je klant juridisch, administratief en technisch adviseert, het beheer van mede-eigendom opvolgt en dit op een professionele en klantvriendelijke manier.
Het beroep van vastgoedmakelaar biedt de perfecte combinatie van bureau en veldwerk aan. Ook tijdens de opleiding maak je kennis met de praktijk. In de eerste plaats via je praktijkdocenten die je tijdens de lessen meteen inspireren met dagdagelijkse voorbeelden van op de werkvloer en daarnaast ook via een stevige brok praktijkstage.
Indien je slaagt voor deze tweejarige opleiding vastgoedmakelaar kan je aankloppen met je diploma bij het BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars) om je erkenningsnummer als zelfstandig vastgoedmakelaar te behalen of je kan als medewerker binnen een vastgoedkantoor aan de slag.
OOSTENDE, KORTRIJK, ROESELARE
Voor
Werknemer, Werkzoekende, Werkgever
Organisator: Syntra West
Heb je interesse in een carrière in de vastgoedsector maar heb je nog niet de juiste vooropleiding?
Ben je op zoek naar een opleiding die je de nodige kennis en vaardigheden biedt om jouw droom als vastgoedmakelaar / syndicus waar te maken?
Houd je van een praktijkgerichte opleiding waarbij professionals je meteen inspireren met dagdagelijkse voorbeelden?
Onze 3-jarige opleiding Vastgoedmakelaar is volledig afgestemd op de vereisten en de uitdagingen van het beroep van vastgoedmakelaar-bemiddelaar of -syndicus.
Het ondernemerschapsdiploma Vastgoedmakelaar geeft toegang tot de BIV-stage.
BRUSSEL, ANTWERPEN, HEVERLEE, KORTRIJK, HASSELT, GEEL, MECHELEN, GENT, DIEPENBEEK, SINT-ANDRIES
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Via deze opleiding kan je het diploma behalen van Professionele Bachelor financiën en verzekeringen.
Met een diploma Bedrijfsmanagement - Financiën en verzekeringen heb je heel wat carrièremogelijkheden binnen de bank-, beurs- en verzekeringswereld. Er is binnen de sector grote nood aan zowel administratieve als commerciële profielen. Na je studie kan je bv. aan de slag als beleggingsadviseur of administratief commercieel medewerker bij een bank. Werk je liever binnen de verzekeringen? Dan is een job als schadebeheerder in een verzekeringskantoor misschien meer iets voor jou. Ondanks de digitalisering is er toekomst in deze sector. Dus ben je geïnteresseerd in financiën, verzekeringen, beleggingen? Werk je graag met cijfers maar wil je ook graag contact met klanten ? Schrijf je dan zeker in voor deze opleiding. Wil je ontdekken of een job in de bank- of verzekeringssector iets voor jou is?
Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1861) al eens door!
**Wat leer je?**
- financiën, verzekeringen en vastgoed
- een brede basis bedrijfsmanagement
- communicatie /21 ste eeuwse vaardigheden
- software en digitalisering
Tijdens de opleiding doe je stage. Zo krijg je praktijkervaring.
**Duurtijd**
De opleiding duurt 3 schooljaren.