Beschrijving
Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring. Als hulpkok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker het digitaal infopakket al eens door!
Wat leer je?
- hygiëneregels;
- snijtechnieken, basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- eenvoudige vis- vlees- groente- en nagerechten
- bistro vis- vlees- groente- en nagerechten
Hoelang duurt de opleiding?
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Toelatingsvoorwaarden
Je kan deze opleiding volgen als je
geen werk hebt en ingeschreven bent als (deeltijds) werkzoekende,
ingeschreven bent als tijdelijk werkloze,
in je opzegperiode zit, of
in de sociale economie werkt.
een ziekte-uitkering ontvangt en toestemming hebt van je ziekenfonds
Bijkomende voorwaarden
- Je slaagt voor een gezondheidstoezicht waaruit blijkt dat je geschikt bent om de opleiding te volgen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.
Als je deze opleiding aanvraagt, nodigen we je uit voor een gesprek om na te gaan of de opleiding past in je zoektocht naar werk. We houden rekening met je motivatie, bekijken of de opleiding haalbaar voor je is en meten eventueel je competenties.
Planning en organisatie
Startdatum: najaar 2025
lestijden: 09.00 uur tot 15.15 uur. Programma: eenvoudige vlees-en gevogeltegerechten, eenvoudige visgerechten, eenvoudige gerechten met groenten en kruiden, eenvoudige nagerechten, initiatie ontvangst en bediening van gasten, bistro gerechten met vlees en gevogelte, bistrogerechten met vis, bistrogerechten met groenten en kruiden, bistronagerechten. Indien er problemen zijn met de taal is er ondersteuning voorzien.
Praktische info
We bieden deze opleiding gratis aan voor werkzoekenden. Vanaf de start van de praktische lessen is een bereid middagmaal gratis. Andere voordelen en premies vind je terug via de website of contacteer Lene Cops voor meer informatie. Parkeerplaats is voorzien voor de deur. De locatie is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De locatie bevindt zich in het centrum van Sint-Truiden.
Open de locatie in google maps
Gebruik locatie toestaan!
Door toestemming te geven aan uw browser om uw locatie te kennen, kunnen wij automatisch de route berekenen tot de lesplaats.
Maak uw locatie bekendContactinfo
LIM TEAM DIENSTEN HORECA TEAM, Tel. : Fax. : e-mail :TEAM6803@vdab.be
Helemaal overtuigd?
Vraag deze opleiding aanHeb je nog een vraag?
Contacteer de opleidingsaanbiederSINT-TRUIDEN - Georganiseerd door VDAB
Cursuscode: C-AMI-211709 - Bekijk algemene opleidingspagina (code: O-AMI-403400)
Laatst gewijzigd op 21 november 2024
Doelgroep
Werkzoekende
Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk.
Kostprijs
Deze opleiding is gratis als je ingeschreven bent als werkzoekende.
Daarnaast kom je in aanmerking voor een aantal financiële voordelen.
Getuigschrift
Je ontvangt een bewijs dat je de leerdoelen van de opleiding hebt bereikt.
Leervorm
Groepsleren
Je volgt de cursus in een opleidingscentrum. Soms volg je ook een deel thuis. Je wordt begeleid door een instructeur en krijgt toegang tot het nodige leermateriaal.
Lesgever
CVO De verdieping
Lesplaats
HUYS GERMEYS MINDERBROEDERSSTRAAT 6 3800 SINT-TRUIDEN