Recentste artikels

Wonen en werken in Nieuw-Zeeland

Roadtrip door Nieuw-Zeeland

Annelies trekt met een Mitsubishi-busje door Nieuw-Zeeland. “Toen ik 's nachts ging zwemmen verschenen er allemaal lichtgevende sterretjes rond mijn lichaam. Het was magisch!”

 

Op café met collega's

Op café met collega’s

Met collega's op café gaan is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Maar er gelden wel andere regels dan als je met vrienden op de lappen gaat.

vrouw die spijt heeft

Nooit meer boos worden!?

Wat als je boos wordt tijdens een vervelende meeting? Of geïrriteerd tijdens een stresserende werkdag? Je kan emoties niet altijd tegenhouden, maar je kan ze wel reguleren.

kind op school

De job van leerondersteuner

Leerondersteuner Oke zet zich elke dag in om leerlingen met een beperking een eerlijke kans te geven in het reguliere onderwijs. "Mijn slagzin is: ‘met geduld en liefde komt veel goed!'"

Werken in bed

In bed met je werk

Erger je je ook aan collega’s die ’s avonds nog mails versturen? Steven: “Een medewerker mailde me om 23.45 uur voor advies. Met alle bazen in cc! Ik heb hem lik op stuk gegeven."

Fietsen

Tess: sollicitatiekriebels

Ik ben 33 jaar en ga binnenkort voor de 2de keer in mijn leven op sollicitatiegesprek. Met een kribbel bij de notaris doekte ik mijn bedrijf op. Gedaan met mijn podologiepraktijk.

Meest gelezen

1.

Hou je vakantiegevoel vast

Je hebt een zalige vakantie achter de rug. Helemaal uitgerust hervat je het werk, maar… drie koffies en 47 mails later voel je je alweer gestresseerd. Bekend scenario?

2.

Generatie Z

Generatie Z -ook de Zoomers genoemd- is geboren tussen 1996 en 2010. Wat typeert deze jongeren? En hoe kan je hen als werkgever verleiden?

3.

Tijd voor een nieuwe job

Uit onderzoek blijkt dat we weinig van werk veranderen. We vinden altijd wel een reden om te blijven. Nochtans negeer je negatieve signalen beter niet. Ilias getuigt: “Ik voelde me een robot.”

Vrouw met een ster

Meer artikels

man die jobhopt

Jobhoppen: voor- en nadelen

Vroeger werkten de meeste mensen hun leven lang voor dezelfde werkgever. Maar nu is het heel normaal om regelmatig van job te wisselen. Wat zijn de voor- en nadelen van jobhoppen?

frituuruitbater

De job van frituuruitbater

Frietjes van de frituur, da’s altijd feest. Guillaume -‘de frietjesman’- is uitbater van Atelier Poekie in Ruiselede. “Als de mensen hier komen eten, voelt het alsof ik ze bij me thuis ontvang.” 

vrouw met oplichterssyndroom

Opgepast: oplichterssyndroom

Schrijf je je professionele succes toe aan toeval en geluk? En ben je bang dat je op een dag door de mand gaat vallen? Dan heb je misschien last van het oplichterssyndroom.

eerste job

Zo vind je je eerste job

Studeerde je deze zomer af en heb je een deugddoende vakantie achter de rug? Dan is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk: je eerste job. Onze sollicitatiecoaches geven tips.

barcelona

Wonen en werken in Spanje

“Ik ben grootgebracht met een mengelmoes van talen en tradities. Mijn ouders spoorden me aan om m’n grenzen te verleggen en de wereld te verkennen. En dat is precies wat ik doe.” 

tomaten op vakantie

Guido: vakantie

Een bekentenis. Er is werkelijk geen vraag die ik vervelender vind dan: 'Goede vakantie gehad?' Ik antwoord meestal: 'Ja, voor mij is het altijd vakantie!’

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.